Nieuws

Immateriële actua

Onder deze noemer bundelt Accountant.nl regelmatig uiteenlopend nieuws van en over accountants en accountantskantoren. Dit keer onder meer: nieuwe kantoren voor ETL en OOvB, een prijs voor Grant Thornton en activiteiten in Zuid-Afrika.

ETL Nederland: Kropff & Partners sluit zich aan, nieuwe Head of Audit

Kropff & Partners Fiscalisten en Accountants gaat verder als onderdeel van het reeds bij ETL aangesloten BW & S Accountants en Adviseurs, met kantoren in Twello en Zutphen.

ETL Nederland gaat de komende jaren verder met het bundelen van krachten van regionale accountants- en advieskantoren. Kantoren die zich bij ETL aansluiten behouden autonomie in bedrijfsvoering, cultuur en eigenaarschap, maar met een continuïteitswaarborg naar de toekomst, aldus de organisatie.

Ariën van den Berg is per 1 oktober jl. gestart als Head of Audit Nederland bij ETL Audit, onderdeel van ETL. Van den Berg werkte ruim 35 jaar bij PwC als partner/accountant in Nederland, de VS en Curaçao. Sinds 2018 is hij actief als adviseur en toezichthouder van bedrijven en instellingen, waaronder accountants en advieskantoren. Van den Berg richt zich bij ETL op het versterken en professionaliseren van de auditpraktijk.

OOvB neemt Hendriks Van Bergen & Smulders over

OOvB Adviseurs en Accountants neemt per 1 januari 2025 accountantskantoor Hendriks Van Bergen & Smulders in Berghem over. Vanaf januari verandert de naam van Hendriks Van Bergen & Smulders daarom in OOvB adviseurs en accountants. Het Berghemse kantoor wordt de zesde vestiging van OovB; de 17 medewerkers blijven vanuit de huidige locatie opereren.

De overname van het kantoor past bij de groeiambities van OovB, dat nu circa 150 medewerkers heeft en vestigingen in Uden, Heesch, Cuijk, Wijchen, Wanroij en Berghem. Het kantoor biedt diensten aan op het gebied van accountancy, fiscaliteit, juridische zaken, financieringen en bedrijfskundig advies.

Jan Dekker directeur Vaktechniek bij Moore MKW

Accountant Jan Dekker is in september jl. gestart bij Moore MKW als directeur Vaktechniek. Hij was hiervoor werkzaam bij Fiscount en eerder bij Countus als vaktechnisch specialist. Dekker is tevens zelfstandig extern kwaliteitsmanager voor de NVKS en andere kwaliteitssystemen.

Grant Thornton wint prijs voor beste belastingadvieskantoor

Tijdens de recente ITR Awards 2024 in Londen won Grant Thornton de award voor 'Netherlands Tax Advisory firm of the year'. Het ITR-programma erkent en huldigt sinds 2005 belasting- en transfer-pricingkantoren over de hele wereld. Tijdens het gala-event namen Monique Pisters (head of Tax) en Robbert Vos (director Tax) van Grant Thornton de prijs in ontvangst.

Volgens de jury oogstte Grant Thornton Nederland waardering voor internationale bedrijfsreorganisaties en succesvolle onderhandelingen met de Belastingdienst over grote transacties.

Hermans & Partners breidt uit naar Zuid-Afrika

Hermans & Partners accountants en adviseurs (H&P) heeft per 1 oktober jl. een eerste vestiging over de grens geopend, in Kaapstad (Zuid-Afrika). H&P telt ruim 150 medewerkers verspreid over vestigingen in Mijnsheerenland, Rotterdam, Gorinchem, Bergen op Zoom, Breda en nu dus ook Kaapstad.

De expansie naar het buitenland past binnen de groeistrategie en ontwikkeling van H&P en het Performance Collective waar het kantoor onderdeel van uitmaakt; een samenwerkingsverband tussen specialisten uit diverse marktsegmenten. Het aanbod van gekwalificeerde accountants uit Zuid-Afrika komt tegemoet aan een wenselijke aanvulling voor de dienstverlening van het kantoor. Voor Nederlands talent biedt de stap diverse mogelijkheden, zoals het aanbod van uitwisselingsprogramma's. 

Kula Staffing biedt versterking uit Zuid-Afrika aan

Kula Staffing kondigt Kula Remote aan, een nieuwe dienst gericht op het aanbieden van Zuid-Afrikaanse financiële professionals aan Nederlandse bedrijven en accountantskantoren.

Kula Remote biedt zowel professionals op senior- als op juniorniveau en spreekt van "hooggekwalificeerde kandidaten met bewezen expertise van de bekende internationale accountantskantoren". De nieuwe dienstverlening moet in Nederland helpen bij het oplossen van de schaarste in de markt en biedt tegelijk carrièrekansen aan Zuid-Afrikaans talent.

AI-platform Moonlit wil Europese rechtspraak ontsluiten

Moonlit.ai lanceert een platform dat jurisprudentie en wetgeving van EU-lidstaten doorzoekbaar en analyseerbaar maakt. Ontwikkeld door Deloitte en verzelfstandigd met hulp van venture capital, wil Moonlit "de transparantie en toegang tot recht verbeteren binnen het complexe en versnipperde Europese juridische landschap", zo stelt de organisatie.

Moonlit, inmiddels dus afgesplitst van Deloitte, biedt een onderzoeksplatform dat juridische activiteiten in EU-lidstaten monitort. Met hulp van AI kunnen gebruikers juridische uitspraken uit meerdere landen onderzoeken en vergelijken.

Nieuws (groot en klein) over kantoren en personen is ook te vinden via de button In & Uit. Persberichten, tips en andere suggesties mogen naar redactie@accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.