Nieuws

Geen dubbele cijfers, maar nog wel groei in wereldwijde omzet EY

De wereldwijde EY-organisatie meldt een wereldwijde omzet van $ 51,2 miljard over het boekjaar 2023/2024, dat liep tot medio dit jaar. Dat betekent een omzetgroei van 3,9 procent ten opzichte van het boekjaar ervoor.

De nieuwe cijfers tonen een flinke groeivertraging ten opzichte van dat vorige boekjaar, toen wereldwijd nog een omzetgroei van 14 procent werd gemeld.

Tegelijk wisten alle servicelines van EY de groei vast te houden; bij Tax en Assurance groeide de omzet allebei met 6,3 procent. Bij Strategy and Transactions was de omzetgroei duidelijk lager dan in eerdere jaren, maar nog wel 2,3 procent. Dat beeld sluit aan bij berichten van andere kantoren, die melding maken van minder werk in de adviespraktijk.

Technologie en AI

In het geïntegreerde jaarverslag van EY, 'Value Realized' getiteld, maakt de organisate melding van investeringen in technologie en AI. Het eigen techplatform EY Fabric bedient inmiddels meer dan twee miljoen gebruikers in 180 landen. Ook heeft EY naar eigen zeggen een miljard dollar in technologie om transparantie en transformatie in audits te verbeteren.

De groei van EY is voor een belangrijk deel te danken aan strategische samenwerkingen met "ecosystem partners", aldus de organisatie. Global Chair en ceo van EY Janet Truncale spreekt van het tonen van "buitengewone veerkracht" met groei in alle servicelijnen, in een "uitdagend economisch klimaat". Om de organisatie voor te bereiden op de toekomst heeft EY een nieuwe strategie gelanceerd met de naam 'All in'. Daarbij hoort ook de nieuwe slogan: Shape the future with confidence.

Nederland

De Nederlandse EY-organisatie kwam eind september al met de cijfers over het afgelopen boekjaar. De omzet groeide fractioneel in ons land; de fiscale advisering en assurance deden het goed, maar bij de consultancypraktijk daalde de omzet iets ten opzichte van het jaar ervoor.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.