Nieuws

EY kiest ondernemers van het jaar 2024

Tijdens de jaarlijkse Entrepreneur of the Year-verkiezing heeft EY op 9 oktober jl. weer prijzen uitgereikt aan Nederlandse ondernemers. Winnaars dit jaar zijn onder meer Eric Berkhof (Van Mossel) en Sander de Klerk (The Good Roll).

EY zet met de jaarlijkse verkiezing de 'ondernemer achter de onderneming' in de schijnwerpers. Voor de categorieën Entrepreneur of the Year en Emerging Entrepreneur of the Year worden de winnaars gekozen door een jury bestaande uit voormalige winnaars.

EY Entrepreneur Of The Year 2024: Eric Berkhof, Van Mossel Automotive Group.
Onder leiding van Eric Berkhof heeft Van Mossel Automotive Group zich getransformeerd van een regionale speler naar het grootste automotivebedrijf van de Benelux in 2022, met de ambitie om tegen 2026 pan-Europees marktleider te zijn. De inzet van Berkhof voor een breed scala aan mobiliteitsoplossingen en het investeren in langdurige klantrelaties via hoogwaardige producten en diensten heeft de jury unaniem overtuigd.

EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2024: Sander de Klerk, The Good Roll
Het bedrijf van Sander de Klerk richt zich op productie van honderd procent Europees gerecycled en bamboe toiletpapier. Volgens de jury een toonbeeld van duurzaam ondernemerschap, waarbij vijftig procent van de nettowinst wordt gedoneerd aan de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden.

EY Family Business Legacy Award 2024: Peer Swinkels, Royal Swinkels Family Brewers
Familiebedrijf Royal Swinkels Family Brewers wint de oeuvreprijs, omdat continuïteit er topprioriteit is en zij gedurende ruim driehonderd jaar telkens in staat zijn geweest zich opnieuw uit te vinden. Ceo Peer Swinkels heeft zichzelf tot doel gesteld om een beter, duurzamer en gezonder bedrijf na te laten aan de volgende generatie.

EY Social Impact Award 2024: Erik van der Plas en Bas Turk, Tommy Tomato
Oprichters Erik van der Plas en Bas Turk van Tommy Tomato onderscheiden zich door het aanbieden van warme, betaalbare lunches vol groenten op basisscholen, terwijl ze tegelijkertijd lokale boeren en producenten ondersteunen. Hun bedrijfsmodel is gericht op het verminderen van voedselverspilling en het bevorderen van een gezonde levensstijl bij kinderen.

Publieksprijs 2024: Bart van Olphen, Fish Tales
Met de ambitie om wereldwijde visconsumptie te veranderen, is oprichter Bart van Olphen van Fish Tales bekroond met de Publieksprijs. Hij combineert succesvol ondernemerschap met een sterke sociale missie, gericht op het bevorderen van duurzame visserij.

De EY Entrepreneur of the Year-verkiezing wordt al sinds 1996 georganiseerd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.