Nieuws

EY in de VS ontslaat medewerkers die meerdere online trainingen tegelijk volgden

EY heeft in de VS recent tientallen medewerkers ontslagen, wegens onethisch gedrag bij online trainingen. Tijdens een speciale bijscholingsweek bleken sommige medewerkers meerdere online trainingen tegelijk te volgen.

De kwestie zorgt voor een intern debat over bedrijfsethiek en de grenzen van multitasken, zo meldt de Britse zakenkrant Financial Times. EY organiseerde in mei jl. een 'EY Ignite Learning Week', met online trainingssessies die meetelden voor het puntensysteem dat EY in de VS intern hanteert voor permanente educatie.

Het kantoor stelt zich op het standpunt dat twee online sessies tegelijk volgen een schending van de ethische normen is. Maar sommige van de ontslagen medewerkers vonden dat niet, aldus de FT. Ze wilden gewoon zoveel mogelijk profiteren van de sessies die werden aangeboden, over thema's als "Hoe sterk is uw digitale merk in de markt?" en "Converseren met AI, één prompt tegelijk".

Multitasking

Volgens een consultant die werd ontslagen, is er niet vooraf gewaarschuwd dat het verboden was om meerdere online sessies tegelijk te bekijken. Er werd zelfs aangemoedigd om zoveel sessies bij te wonen als de agenda toeliet, stelde hij tegenover de FT. "We werken allemaal met drie beeldschermen."

Een ander vond dat EY "een cultuur van multitasking” kweekt en vroeg zich af: "Als je wordt gedwongen om 45 uur per week te factureren en nog veel meer uren intern werk te doen, hoe kan dat dan niet?"

De reactie van EY was "gewoon bizar", aldus een betrokkene tegenover de FT. "Misschien hun beoordeling verlagen, bonussen inhouden of zelfs promotie uitstellen. Maar ze per direct ontslaan is gewoon wreed. Als dit zo belangrijk was, implementeer dan betere systemen."

Passende maatregelen

Maar EY gaat daar niet in mee en stelt dat de kernwaarden van integriteit en ethiek ​​voorop moeten staan. Volgens het kantoor zijn in een klein aantal gevallen "passende disciplinaire maatregelen" genomen tegen mensen die "onze wereldwijde gedragscode en het opleidingsbeleid van de Amerikaanse organisatie hebben overtreden".

Na onderzoek naar de manier waarop de opleidingsweek eerder binnen EY werd gepromoot, heeft de organisatie inmiddels zaken aangepast. Nu wordt in mailberichten over het programma aangegeven dat deelnemers de activiteiten op een integere wijze moeten voltooien, "inclusief aanwezigheid bij alle inhoud en interacties in de klas". Daarbij wordt ook benadrukt dat je niet tegelijk andere leerstof mag volgen.

EY heeft in de VS eerder duur leergeld betaald, nadat bij de organisatie honderden gevallen van examenfraude naar buiten kwamen, omdat medewerkers antwoorden op toetsingen hadden gedeeld. Dat kostte de Amerikaanse organisatie in 2022 uiteindelijk een boete van honderd miljoen dollar van toezichthouder SEC.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.