Nieuws

CB legt eerste meerjarenplan ter consultatie voor

Het College voor Beroepsreglementering (CB) van de NBA heeft voor het eerst een meerjarenplan opgesteld, voor de periode 2025-2027. Het document is gepubliceerd voor consultatie.

Zowel het meerjarenplan als de consultatie ervan zijn bedoeld om stakeholders meer inzicht te geven in het regelgevend proces binnen de NBA. Stakeholders hebben ook de mogelijkheid om input te geven op de regelgevende projecten van het CB.

Het consultatiedocument benoemt de regelgevende projecten aan de hand van elf thema’s, waaronder het communiceren met stakeholders, duurzaamheid, fraude, kwaliteitsmanagement en het mkb.

Tot nu toe maakte het CB alleen jaarplannen. Het opstellen van een meerjarenplan en het consulteren daarvan komt voort uit de eerdere evaluatie van het regelgevend proces binnen de beroepsorganisatie.

BOB

Uit die evaluatie kwam ook de oprichting van het nieuwe Belanghebbendenorgaan Beroepsreglementering (BOB) voort. Het BOB heeft het concept-meerjarenplan al kunnen inzien en steunt de consultatie ervan, omdat het regelgevend proces binnen de NBA "een rijdende trein" is.

Het belanghebbendenorgaan is zelf nog in de opstartfase, maar vervult bij een volgend meerjarenplan van het CB een pro-actieve rol. De reacties op deze consultatie en de opvolging ervan worden met het BOB besproken.

De consultatietermijn loopt tot en met 14 november 2024. Alle reacties worden beoordeeld en waar nodig verwerkt in de definitieve voorstellen. Het consultatiedocument van het CB is te vinden via nba.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.