Nieuws

BST-host in ranglijst vrouwelijke leiders in duurzaamheid binnen finance

Eind september is de Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 gelanceerd. Op deze ranglijst van vrouwelijke leiders die zich inzetten voor duurzaamheid binnen de financiële sector, staat ook een bekende host van de BusySeasonTalks. Zij is ook de enige accountant in de lijst.

De ranglijst van vijftig vrouwelijke leiders in duurzaamheid is samengesteld door een vakjury onder voorzitterschap van Marguerite Soeteman-Reijnen. De vrouwen uit de top 50 zetten zich in voor meer duurzaamheid in de financiële sector en hebben aantoonbare zichtbaarheid en impact op dit onderwerp.

Bij de samenstelling van de jongste editie heeft de vakjury in het bijzonder gekeken naar "kandidaten die pragmatisch werken aan financiële oplossingen voor wat betreft klimaatmitigatie- en adaptatie, natuurbehoud- en herstel, alsook mensenrechten".

Bekende naam

Een bekende naam op de ranglijst is die van Tülay Dilsiz-Gedik, senior manager Sustainability Reporting & Assurance bij Deloitte en al geruime tijd actief als host en bestuurder bij de BusySeasonTalks. Zij is ook de enige openbaar accountant in de ranglijst.

Andere namen op de lijst die verbonden zijn aan accountantsorganisaties zijn die van Joukje Janssen (PwC) en Leonie Jesse (KPMG).

Tülay Dilsiz-Gedik

De Top 50 is een initiatief van WIFS, een in 2009 opgericht netwerk dat streeft naar "gebalanceerd leiderschap, waarbij diversiteit en inclusie bijdragen aan een financiële sector net zo divers én inclusief is als onze samenleving". De lijst is voor het vierde jaar samengesteld.

De lancering van de Top 50 in Zeist op 25 september was onderdeel van een internationaal 'Dive in'-festival met als thema A Sustainable Future: The Next 10 Years. Het internationale Dive in-event voor diversiteit en inclusie binnen de financiële sector organiseerde ter gelegenheid van het tienjarig bestaan dit jaar meer dan honderd evenementen in veertig landen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.