Nieuws

Amerikaanse rappers zijn niet blij met BDO

De Amerikaanse BDO-organisatie is een aantal beroemde klanten kwijtgeraakt, waaronder de bekende rapper Jay-Z, na beschuldigingen dat een medewerker van het kantoor geld had verduisterd van klantenrekeningen.

Dat meldt de Financial Times. Volgens ingewijden behoren rappers Jay-Z en Megan Thee Stallion tot de sterren die de relatie met het kantoor van BDO in Miami-activiteiten hebben verbroken. Het kantoor beheerde voor de beroemdheden veel persoonlijke en zakelijke financiën, waaronder ook belastingzaken.

Met name rapper Jay-Z is boos over de manier waarop BDO eerder omging met beschuldigingen dat een medewerker geld had gestolen van een andere rapper, Joseph Cartagena, beter bekend als Fat Joe. De partners van BDO hadden dit soort zaken moeten opmerken, menen de rappers.

Rechtszaak

De medewerker van BDO gebruikte creditcards en bankrekeningen van Fat Joe, diens vrouw en zijn bedrijven, om duizenden dollars contant geld op te nemen en schoolgeld te betalen. Dat bleek in september 2022, toen de rapper een rechtszaak begon tegen het kantoor.

Volgens Fat Joe was het beheer van zijn zaken door BDO zo chaotisch dat zijn hypotheekbetalingen vaak te laat waren en zijn creditcardafrekeningen soms werden betaald vanaf rekeningen van andere beroemde cliënten, waaronder Major League Baseball-spelers.

De betrokken medewerker van BDO is inmiddels in Miami aangeklaagd wegens fraude en misbruik van creditcards die niet van haar waren. Tegenover de Financial Times stelde zij dat de beschuldigingen tegen haar onterecht zijn.

Defensief

BDO heeft in een verklaring de beschuldigingen ontkend, maar heeft inmiddels wel met Fat Joe geschikt. De stellingname van het kantoor zorgt voor kritische reacties vanuit de rappers en andere beroemdheden, die sinds de fusie van een accountantskantoor uit Florida met BDO tot de klantenkring behoren.

BDO is te defensief en had meer open moeten staan voor de klachten van Fat Joe, menen zij. Daarom is vorig jaar ook Jay-Z opgestapt als klant. Rapper Megan Thee Stallion, net als Fat Joe verbonden aan Roc Nation, het entertainmentbedrijf van Jay-Z, vertrok al eerder bij BDO.

Woordvoerders van Jay-Z en de andere sterren weigerden commentaar te geven aan de FT. Ook BDO wil geen commentaar geven over "lopende rechtszaken of zaken met betrekking tot huidige of voormalige cliënten".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.