Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet
Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n elfhonderd mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.
Een woordvoerster van de rechtbank Amsterdam bevestigt het bankroet na berichtgeving door RTL Z. De rechter heeft inmiddels Kees van de Meent als curator aangesteld. Hij heeft van de directie van de onderneming begrepen dat er al een aantal jaar verlies werd geleden.
Onlangs werd Sports Unlimited Retail, zelf weer onderdeel van het Britse JD Sports, nog slachtoffer van een aanval met gijzelsoftware. Klanten werden hierover vorige week ingelicht. Ze kregen het advies verdachte activiteiten op hun bankrekening in de gaten te houden. Volgens de curator was de cyberaanval lastig voor het bedrijf, maar hij heeft nog geen aanwijzingen dat dit een rol speelde bij het bankroet.
Reden
Komende tijd zal de curator nog onderzoek doen naar de precieze reden waarom het bedrijf het niet heeft gered. Maar de zoektocht naar een doorstart heeft momenteel prioriteit, laat hij weten. Van de Meent wil de winkels voorlopig graag openhouden omdat de kans op een doorstart dan groter is.
Perry Sport en Aktiesport vielen een aantal jaar geleden nog onder de Unlimited Sports Group (USG), maar dat bedrijf ging in 2016 failliet. Het ging toen nog om veel meer winkels die moesten sluiten. Vervolgens werden de ketens in afgeslankte vorm overgenomen door JD Sports. In de loop der jaren zijn er nog meer vestigingen gesloten. Ook werden er winkels omgebouwd naar een andere formule, Sprinter.
Van de Meent legt uit dat JD in Nederland ook JD Sports-winkels heeft. Die zijn volgens hem ondergebracht in een ander bedrijf dat volledig los staat van dit faillissement. "Die zijn dus niet failliet", benadrukt hij.
Bron: ANP
Gerelateerd
Onderzoek: hoog aantal faillissementen zorgt voor meer leegstand
Het hoge aantal faillissementen van vorig jaar had een aanzienlijke impact op de leegstand in de Nederlandse winkelstraten.
ABN Amro verwacht flinke toename faillissementen in horeca
Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij...
PwC-barometer: coronaschulden zorgen nog steeds voor groeiend aantal faillissementen
Een bedrag van 7,3 miljard euro aan openstaande coronaschulden, verdeeld over 136 duizend Nederlandse bedrijven, draagt nog steeds bij aan het toenemend aantal faillissementen.
Onderzoeker: voorrang bank en fiscus bij bankroet is achterhaald
Het hoeft niet vanzelfsprekend te zijn dat banken en de Belastingdienst voorrang hebben als schuldeiser bij een faillissement. Dat stelt universitair docent Ruben...
Minder bedrijven failliet in oktober
Het aantal faillissementen is in oktober flink afgenomen. Er werden vorige maand 41 minder bedrijven failliet verklaard dan in september. Dat is een daling van 11...