FD: Verschillen tussen vast en interim-werk worden steeds kleiner
Interim en vast werk groeien steeds meer naar elkaar toe. Interim-opdrachten duren steeds langer, terwijl een interim-manager nog nauwelijks meer verdient dan een collega in vaste dienst.
Dat blijkt volgens het FD uit het nieuwste trendonderzoek naar de markt voor hoogopgeleide interim-managers, uitgevoerd door Schaekel & Partners. Weliswaar zijn de interim-tarieven iets gestegen, naar gemiddeld 129 euro in 2022, maar de salarissen van vaste krachten stegen sneller, aldus het FD. Daardoor zit er nog weinig verschil tussen het loon dat een interimmer mee naar huis neemt en het salaris van een manager met een contract voor onbepaalde tijd.
Ook privileges die voorheen veelal alleen voor eigen werknemers golden, worden nu aan interimmers gegund, stellen de onderzoekers. Na hun startperiode werken veel tijdelijke managers vanuit huis, zij het iets minder vaak dan voorheen. In het trendonderzoek over 2022 stelde 32 procent van de respondenten meer dan de helft van de werktijd op locatie door te brengen, nu is dat 42 procent.
Langer
Opdrachten duren ook steeds langer, blijkt uit het onderzoek. Inmiddels beslaat de gemiddelde interim-opdracht 15,4 maanden, dat is een maand langer dan een jaar geleden. Binnen de overheid ligt de lengte van de opdracht nog iets hoger: gemiddeld zeventien maanden.
Aan het onderzoek deden 327 interim-managers mee, afkomstig uit de financiële dienstverlening, overheid, nutsbedrijven, zorg en industrie, diensten en detailhandel.
Gerelateerd

Minister Heinen kijkt naar bonusregels voor specialisten bij banken
Minister Eelco Heinen (Financiën) kijkt of de bonusregels in de financiële sector wellicht versoepeld kunnen worden voor specialistisch personeel dat anders moeilijk...

Werkloosheid Nederland licht gestegen naar 3,9 procent
Het aantal werklozen in Nederland is in maart gestegen naar 395.000, waarmee het werkloosheidspercentage uitkwam op 3,9 procent, tegen 3,8 procent in februari.

Een op drie ziet misverstanden op het werk door taalbarrières
Als op de werkvloer meerdere talen worden gesproken, leidt dat geregeld tot misverstanden. Volgens het CBS en TNO zegt ongeveer één op de drie werknemers van meertalige...

Werkzoekenden worden liever barista dan assistent-accountant
De 'gevorderd assistent-accountant' is als functie bij werkzoekenden niet erg geliefd, blijkt uit onderzoek van vacatureplatform Indeed. Mensen worden liever barista.

ING: Nederlandse arbeidsmarkt kan bovengemiddeld profiteren van AI
Kunstmatige intelligentie (AI) heeft de potentie om de Nederlandse arbeidsmarkt sterker te veranderen dan die van de buurlanden. Dit komt doordat de recente groei...