Nederlandse staat bouwt belang in ABN Amro verder af
De Nederlandse staat gaat zijn belang in ABN Amro verder afbouwen. Het belang in de bank zal daardoor worden teruggebracht van 49,5 procent tot circa 40 procent.
Dat meldt NLFI, de stichting die namens de Staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert. De verkoop zal plaatsvinden via een vooraf overeengekomen handelsplan dat zal worden uitgevoerd door BofA Securities Europe. Het plan treedt de komende dagen in werking en zal eindigen wanneer het maximale aantal certificaten is verkocht.
De Nederlandse staat had na de beursgang van ABN Amro op 20 november 2015 al aangekondigd het belang in de bank geleidelijk te willen verminderen. ABN Amro werd tijdens de kredietcrisis van 2008 genationaliseerd om de bank van de ondergang te redden.
1 miljard
Demissionair minister van Financiën Sigrid Kaag heeft de Tweede Kamer donderdag over de voorgenomen verkoop geïnformeerd. Zij zal de parlementsleden na afronding van het verkoopprogramma informeren over de totale opbrengst en het definitieve aantal verkochte certificaten.
Volgens berekeningen van persbureau Bloomberg heeft het belang in ABN Amro dat de Staat wil verkopen een huidige waarde van ongeveer 1 miljard euro.
De voorgenomen verkoop is een "positief signaal", laat een woordvoerder van ABN Amro in een korte reactie weten.
Bron: ANP
Gerelateerd
Milieudefensie stuurt ING eisen voor CO2-vermindering per sector
Milieudefensie heeft een gedetailleerde eisenlijst naar ING gestuurd, waarin per sector die de bank financiert staat aangegeven in hoeverre de uitstoot van broeikasgassen...
Grote Amerikaanse banken stappen uit groene alliantie
Net als andere grote Amerikaanse banken, is ook Morgan Stanley uit het duurzaamheidsnetwerk Net Zero Banking Alliance (NZBA) gestapt. Dit is een wereldwijde samenwerking...
DNB wil extra aandacht van banken voor geopolitieke risico's
Banken, pensioenfondsen en verzekeraars moeten de komende jaren nadrukkelijker letten op risico's die zij lopen door de toegenomen geopolitieke spanningen.
Rapport: risicovolle obligaties op balans banken is systeemrisico
Banken en verzekeraars hebben een te grote blootstelling aan risicovolle obligaties, waardoor kapitaalbuffers minder groot zijn dan gerapporteerd.
DNB: versoepeling van bankenregels is slecht idee
Een versoepeling van de regels voor de bankensector is een slecht idee. Daarop hamert president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB), tijdens de jaarvergadering...