Nieuws

Accountants en advocaten op de Zuidas kijken uit naar schrappen thuiswerkadvies

Accountants- en advocatenkantoren op de Amsterdamse Zuidas geven aan vaker hun personeel op kantoor te willen verwelkomen, als het thuiswerkadvies wordt geschrapt.

Dat blijkt uit een rondgang van het ANP langs een aantal Zuidas-kantoren. Deloitte heeft plannen klaar liggen in de hoop dat het thuiswerkadvies inderdaad vervalt, meldt een woordvoerster. Als dat ook echt gebeurt wil Deloitte zo snel mogelijk hybride werken invoeren. "Na vorige versoepelingen wilden mensen weer heel graag naar kantoor. Dan zagen we een korte piek, maar dat normaliseerde snel weer." Dat wordt nu weer verwacht.

Tegenover het FD meldt Deloitte dat ook na het vervallen van de anderhalvemeter-regel met een reserveringssysteem voor werkplekken wordt gewerkt. Medewerkers mogen zelf kiezen waar ze gaan werken, afhankelijk van het soort werk dat ze doen. Verwachting is dat velen kiezen voor twee tot drie dagen thuis werken. Of controleteams straks ook weer vaak bij de klant zullen zitten, hangt vooral van die klanten zelf af.

Ook KPMG bereidt zich voor op hybride werken, aldus het FD. Het kantoor Zwolle is als eerste ingericht als ‘clubhuis’, vooral gericht op ontmoeting, brainstormen en sociaal contact. Het aantal werkplekken is daar van zestig procent teruggebracht naar dertig procent. In de komende jaren worden de andere kantoren van KPMG vergelijkbaar ingericht. KPMG haalde ook het NOS Journaal met het clubhuisconcept. Diverse accountantsorganisaties gaven eerder tegenover Accountant ook aan te werken aan hybride oplossingen.

Besmettingsgevaar

EY meldt aan het ANP pas na de coronapersconferentie van zorgminister Ernst Kuipers op 15 februari te beslissen over het weer werken op kantoor door de ongeveer vijfduizend medewerkers. "Ook al mag je open, er is nog wel een hele hoge besmettingsgraad. We willen mensen niet blootstellen aan besmettingsgevaar. Dat zou slecht werkgeverschap zijn", zegt een woordvoerder.

Advocatenkantoor Houthoff wil zodra het kan de deuren van het gebouw weer "met plezier open zetten" en medewerkers vragen drie keer per week naar kantoor te komen. Door ook zelftesten aan te bieden moet volgens een woordvoerder veel mogelijk zijn. "Zo hebben we het de afgelopen tijd ook veilig gemaakt voor mensen die niet thuis konden werken."

De advocaten van Loyens & Loeff en de adviseurs van BCG kunnen niet wachten totdat weer meer mensen op de werkvloer aanwezig mogen zijn. Zij hopen hun medewerkers ongeveer vier keer per week op kantoor te zien. "We kijken er wel naar uit, omdat mensen het leuk vinden om naar kantoor te gaan. We zijn toch sociale dieren", aldus Patrick van Oppen, partner bij Loyens & Loeff.

Bron: ANP/FD/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.