Nieuws

Prijs voor Marcel Pheijffer als 'meest spraakmakende auteur'

Ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan is door de redactie van Accountant.nl een prijs uitgereikt aan Marcel Pheijffer, als meest spraakmakende auteur over de periode 2007-2022.

Marcel Pheijffer, hoogleraar forensische accountancy aan Nyenrode en aan universiteit Leiden, is columnist van het eerste uur op deze website. Honderden bijdragen verzorgde hij al, waarvan de eerste vijfhonderd werden gebundeld in vijf edities van elk honderd columns.

Pheijffer, die ook een column heeft in het FD, nam en neemt falende accountants en frauderende ondernemingen regelmatig op de korrel, snijdt gevoelige kwesties aan en noemt daarbij man en paard. Dat wordt hem niet altijd in dank afgenomen, maar dit doet aan zijn voortdurende strijd voor betere controlekwaliteit niets af.

Als columnist verrast hij soms door zijn opmerkelijke stijl en een variatie aan thema's, met soms uitstapjes naar muziek, film of literatuur. Ook onderscheidt hij zich door zijn formidabele dossierkennis, wat soms uitgebreide verhandelingen oplevert. Maar tegelijk schreef hij al eens een column van slechts enkele woorden.

Meestspraakmakendeauteur2_900x590.jpg

Daarom reikte de redactie van Accountant.nl hem bij de viering van het jubileum van de site graag een passende award uit, als 'meest spraakmakende auteur' van de afgelopen vijftien jaar. De prijs werd aan Pheijffer overhandigd door Accountant.nl-hoofdredacteur Marc Schweppe. Het is de bedoeling deze prijs voortaan jaarlijks toe te kennen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.