Overheid en kredietverzekeraars verlengen herverzekering
De overheid en de kredietverzekeraars gaan zes maanden langer optreden als herverzekeraar voor uitstaande en toekomstige leverancierskredieten die verzekerd zijn bij de Nederlandse kredietverzekeraars. De Europese Commissie is akkoord met de verlenging tot en met 30 juni 2021.
De noodzaak tot verlenging is door de nieuwe lockdown alleen maar duidelijker geworden. Doel van de regeling is dat het voor bedrijven mogelijk blijft om op krediet te bestellen bij leveranciers. Door de verlenging houden ze voorlopig toegang tot leverancierskrediet en werkkapitaalfinanciering.
Sinds de herverzekering in juni van dit jaar formeel van start is gegaan, ontvangt de Nederlandse overheid maandelijks uitgebreide rapportages van de verzekeraars. Hieruit blijkt dat de maatregel tot nu toe het beoogde effect heeft gehad. Namelijk het voorkomen van het grootschalig verlagen en intrekken van kredietlimieten door een toegenomen kredietrisico.
De schades lopen sinds de zomer wel weer iets op, maar mede dankzij het pakket aan overheidsmaatregelen blijft de verwachte toename van het aantal faillissementen uit.
Bron: ANP
Gerelateerd
Creatieve zzp'ers grijpen mis in rechtszaak om coronacompensatie
Zzp'ers in de creatieve sector kunnen via de rechter geen extra compensatie eisen van de Staat, voor de financiële schade die ze hebben geleden tijdens de coronapandemie.
Staat voor de rechter om coronaschade zzp'ers in cultuursector
De Kunstenbond en de Staat staan woensdag tegenover elkaar in de rechtszaal, bij een zaak die draait om financiële schade die zzp'ers hebben geleden tijdens de coronacrisis.
DNB wil extra aandacht van banken voor geopolitieke risico's
Banken, pensioenfondsen en verzekeraars moeten de komende jaren nadrukkelijker letten op risico's die zij lopen door de toegenomen geopolitieke spanningen.
Rapport: risicovolle obligaties op balans banken is systeemrisico
Banken en verzekeraars hebben een te grote blootstelling aan risicovolle obligaties, waardoor kapitaalbuffers minder groot zijn dan gerapporteerd.
Banken behaalden volgens EY voordeel bij coronasteun voor KLM
De Nederlandse staat heeft tijdens de coronapandemie banken mogelijk een te groot voordeel gegeven tijdens de redding van KLM. Dat stellen onderzoekers van consultancybureau...