Nieuws

Ook Feyenoord moet gewoon de crisisheffing betalen

De crisisheffing die het kabinet vorig jaar en in 2013 oplegde over lonen van meer dan 150 duizend euro, blijft in diverse rechtszaken recht overeind.

Vandaag werd bekend dat Feyenoord zijn beroepszaak tegen de crisisheffing bij de rechtbank Den Haag heeft verloren. De betaaldvoetbalorganisatie zegt in hoger beroep te gaan tegen de heffing, die de club over het jaar 2012 ruim 650 duizend euro zal kosten. De crisisheffing bedraagt een door werkgevers te betalen tarief van 16 procent van loon dat de 150 duizend euro overstijgt.

Feyenoord had onder meer aangevoerd dat het door de heffing onevenredig hard werd getroffen, maar daar ging de rechter niet in mee. De club kiest er zelf voor bovengemiddeld veel werknemers een bovengemiddeld hoog salaris te betalen, aldus de rechter.

Er loopt nog een procedure die de KNVB samen met een aantal topclubs uit het betaalde voetbal heeft aangespannen.

Buitensporig

De rechtbank Den Haag heeft onlangs ook in een andere zaak geoordeeld dat de crisisheffing geen "buitensporige heffing" is. Eerder al, midden vorig jaar, overleefde de crisismaatregel van de zogenoemde Kunduz-coalitie uit april 2012 meerdere procedures

In 2013 hadden meer dan tienduizend bedrijven en organisaties bij de Belastingdienst bezwaarschriften ingediend tegen de heffing. Een groot deel daarvan wordt in nu nog lopende proefprocedures door de rechter beoordeeld,  waarschijnlijk tot aan de Hoge Raad en Europese rechters toe. Een aantal werkgevers - zoals dus onder meer Feyenoord - koos daarnaast het individuele pad. Tot nu toe zonder succes.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.