Nieuws

Deloitte doet grote overname in strategisch advies

Deloitte Touche Tohmatsu staat op het punt om de internationale adviesfirma Roland Berger over te nemen.

Deze consultantsorganisatie zetelt in twaalf landen, onder andere in Nederland, en heeft een omzet van ruim 600 miljoen dollar. Britse media suggereren dat Deloitte marktleider wil worden in strategisch advies.

In het Financieele Dagblad bevestigt bestuursvoorzitter Roger Dassen van Deloitte Nederland dat de firma in gesprek is met Roland Berger, een Duits bureau dat vooral strategisch advies aan grote organisaties geeft. De nieuwe firma krijgt de naam Roland Berger Deloitte Strategy Consultants. Met deze overname profileert Deloitte zich nadrukkelijk als topadviseur.

Volgens de Financial Times hoopt Deloitte met de overname McKinsey te overvleugelen als bureau voor strategisch advies. Op dit moment bedraagt de omzet van Deloittes adviespraktijk 7,5 miljard dollar. Volgens de Britse krant volgt Deloitte het spoor van Aon, dat Hewitt Association heeft overgenomen, en Booz & Co dat op het punt staat om AT Kearny over te nemen.

"We have an exciting ambition to create a market-leading strategy consultancy within Deloitte's consulting division", aldus een verklaring van Deloitte. "We are currently engaged in approval processes on both sides and hope to complete this transaction by the end of the year."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.