Nieuws

Kort geding NIVRA en NOvAA tegen gebruik naam en titels NOvRA

Het NIVRA en de NOvAA spannen een kort geding aan tegen de nieuwe adviseursvereniging NOvRA. Eerder hebben beide beroepsorganisaties de NOvRA schriftelijk gesommeerd te stoppen met het gebruik van de naam NOvRA en de titels RAA en AAA.

NIVRA en NOvAA hebben zorg over mogelijke verwarring naar de markt rondom het gebruik van de accountantstitel. Daarom eisen zij dat de NOvRA het gebruik van de termen NOvRA, RAA en AAA staakt en de registratie en aanvraag in het merkenregister overdraagt aan de beroepsorganisaties. Bovendien moet de NOvRA domeinnamen waarin de termen voorkomen overdragen.

Daarnaast maken NIVRA en NOvAA bezwaar tegen oproepen vanuit de NOvRA om NIVRA- en NOvAA-leden te bewegen het lidmaatschap van hun beroepsorganisatie op te zeggen. NIVRA en NOvAA benadrukken dat de titel accountant in Nederland een wettelijk beschermde titel is, die strikt is voorbehouden aan hun leden.

De NOvRA heeft negatief gereageerd op de schriftelijke sommatie van NIVRA en NOvAA. Daarom hebben beide organisaties besloten tot het nemen van juridische stappen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.