Nieuws

Opnieuw overheidsingrijpen bij twee Amerikaanse banken

De Amerikaanse toezichthouder FDIC heeft opnieuw de controle overgenomen bij twee banken die in de problemen zijn gekomen als gevolg van de kredietcrisis. Het gaat om de First National Bank of Nevada en de First Heritage Bank of Newport Beach.

De grootste van de twee banken, de First National Bank of Nevada, kwam in de problemen door het verstrekken van onroerend-goedleningen. De bank heeft in totaal 3,4 miljard dollar aan deposito's. De First Heritage Bank of Newport Beach heeft 254 miljoen dollar aan deposito's en bediende met name ondernemingen.

De FIDC heeft de rekeningen van beide banken verkocht aan de Mutual of Omaha Bank. Maandag zullen de 28 bankfilialen openen als kantoren van die bank. Klanten hoeven zich volgens een verklaring op de website van die bank geen zorgen te maken over hun rekeningen.

"All depositors, including those with deposits in excess of the FDIC's insurance limits, will automatically become depositors of Mutual of Omaha Bank for the full amount of their deposits", aldus de FDIC in een verklaring geciteerd in The Washington Post.

De reddingsactie gaat toezichthouder naar eigen schatting 862 miljoen dollar kosten.

Het aantal Amerikaanse banken dat slachtoffer werd van de kredietcrisis komt hiermee op zeven. Twee weken geleden moest de overheid ingrijpen bij de IndyMac Bank, een van de grootste aanbieders van hypotheken.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.