Nieuws

Dion Kotteman algemeen directeur Rijksauditdienst

Dion Kotteman wordt algemeen directeur van de Rijksauditdienst (RAD), een nieuwe organisatie binnen de rijksdienst waarin de auditdiensten van de ministeries BZK, VROM, VWS en Financiën met ingang van 1 oktober 2008 samengaan.

Ook de huidige directie Coördinatie Auditbeleid Departementen (CAD), de EDP Audit Pool en de Samenwerkende Auditdiensten Noord-Nederland (SANN) worden in de nieuwe organisatie ondergebracht.

Opvallend is dat Kotteman geen accountant is. Na zijn studies aan Nyenrode Business Universiteit en Wharton School of Management (Pennsylvania, VS) deed hij ruime management ervaring op in zowel de financiële sector als de not-for-profit sector.

Op dit moment is hij bij ING als programmadirecteur verantwoordelijk voor grotere programma's op het gebied van veiligheid. Eerder werkte hij in verschillende functies bij de Rabobank, Staal Bankiers, ABN AMRO en het ministerie van Justitie.

Als commissaris van politie (1991-1993) was Kotteman verantwoordelijk voor intergouvernementele projecten als het Schengen Informatie Systeem en het Europol Informatie Systeem. Hij was oprichter van Stichting Veiligheidszorg, een landelijke stichting voor publiek private samenwerking in de veiligheidszorg, werkte voor Interpol en was lid van de directie van de CRI, de Centrale Recherche Informatiedienst.

In het voorjaar van 2008 publiceerde hij samen met Jeroen Gietema het boek De Projectsaboteur. Daarin wordt aandacht besteed aan de interne tegenwerking waar tal van grote (overheids)projecten mee te kampen hebben.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.