Nieuws

Goedkeuring Rekenkamer voor Rijksrekening 2007

De Algemene Rekenkamer keurt de Rijksrekening 2007 en de Saldibalans van het Rijk 2007 goed. De rechtmatigheid ligt wederom op een hoog niveau. 25 van de 26 jaarverslagen voldoen aan de wettelijke eisen.

Het bedrag aan fouten en onzekerheden in de jaarverslagen daalt en de Algemene Rekenkamer constateert minder ernstige onvolkomenheden in de bedrijfsvoering. Dat is, in combinatie met experimenten voor gerichte informatie over kabinetsprioriteiten, een kansrijke ontwikkeling.

Zorgen heeft de Algemene Rekenkamer over gevolgen van het programma Vernieuwing Rijksdienst, te meer daar de financiële functie en controle bij een aantal ministeries onder druk staan. Dat blijkt uit het rapport Rijk Verantwoord 2007 en uit de rapporten bij de jaarverslagen van de ministeries over 2007.

Daarnaast publiceerde de Rekenkamer vandaag de Staat van de beleidsinformatie 2008, het Rapport bij de Nederlandse EU-lidstaatverklaring 2007 en het Rapport over de inrichting van het programmaministerie voor Jeugd en Gezin.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.